βουλωμένη τουαλέτα; Ξεβουλώστε την μόνοι σας!

Βουλωμένη τουαλέτα

Στους περισσότερους πιθανόν έχει τύχει να βρεθείτε μπροστά στη θέα της βουλωμένη τουαλέτα του σπιτιού σας. Ακόμη όμως και να μην σας έχει τύχει, θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζετε τον τρόπο για να την αποφράξετε.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να απαλλαγείτε από μία βουλωμένη τουαλέτα.

Αρχικά, θα αναφέρουμε τρόπους χρησιμοποιώντας αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό και έπειτα, μερικούς ακόμη με οικονομικά προϊόντα του εμπορίου. Οποιοδήποτε τρόπο και να επιλέξετε για την απόφραξη, καλό θα ήταν να συγκεντρώσετε τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσετε. Αυτά που θα χρειαστείτε σε κάθε περίπτωση είναι: γάντια, εφημερίδες ή κάτι άλλο της επιλογής σας για να μην λερώσετε το μπάνιο σας και να κλείσετε την παροχή του νερού.
Κάποιες από τις επιλογές που έχουμε για την απόφραξη είναι:

1. Αν το αντικείμενο που έχει αποφράξει την τουαλέτα είναι εμφανές και μπορείτε να τραβήξετε με το χέρι σας, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι γάντια.

2. Εάν υποπτεύεστε ότι κάτι έχει σφηνώσει στον σωλήνα αποχέτευσης αλλά δεν φαίνεται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία συρμάτινη κρεμάστρα. Με τα χέρια σας ξεδιπλώνετε την κρεμάστρα σε τέτοιο σχήμα ώστε να χωράει να περάσει στον σωλήνα. Πριν την χρησιμοποιήσετε, δέστε στην άκρη του σύρματος ένα κομμάτι παλιό ύφασμα που δεν χρειάζεστε, για να μην προκαλέσετε βλάβες στο σωλήνα και έπειτα, σπρώξτε κατά μήκος του για να τον αποφράξετε.

3. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε αν έχει σφηνώσει κάτι, μπορείτε να κατασκευάσετε αποφρακτικό με μαγειρική σόδα, ξύδι και νερό.
• Βράζετε 1L νερό και το αφήνετε να παγώσει περίπου 80ΟC – 90 ΟC πριν το χρησιμοποιήσετε για να μην προκαλέσει βλάβες σε τυχόν πλαστικά υλικά του σωλήνα αποχέτευσης.
• Μέχρι να παγώσει το νερό, ρίχνετε στη λεκάνη 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι.
• Ρίχνετε το βρασμένο νερό στη λεκάνη και το αφήνετε να δράσει ολόκληρο το βράδυ.

4. Εάν διαθέτετε ηλεκτρική σκούπα υγρών – στερεών, μπορείτε να την χρησιμοποιήστε για να τραβήξετε το αντικείμενο που πιθανόν έχει αποφράξει την τουαλέτα.

 

Δείτε επίσης:

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΜΠΑΝΙΟΥ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Call Now Button