9 συμβουλές για ξεβούλωμα του νεροχύτη

9-συμβουλές-για-ξεβούλωμα-του-νεροχύτη

Όταν ο νεροχύτης της κουζίνας έχει βουλώσει δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, μπορεί να προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό. Σ’ αυτό το άρθρο υπάρχουν 9 συμβουλές για ξεβούλωμα του νεροχύτη. Ένας πάγκος γεμάτος βρώμικα πιάτα που περιμένουν να πλυθούν, ενώ έχετε πολλά να κάνετε, μπορεί να σας ωθήσει στο να καλέσετε αμέσως τον υδραυλικό. Εννοείται πως για κάθε υδραυλικό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, οι Αποφράξεις Κερατσίνι είναι στη διάθεση σας.

Πριν μας καλέσετε όμως, διαβάστε αυτούς τους εύκολους τρόπους για να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη της κουζίνας. Για να αποφύγετε μελλοντική απόφραξη, μην ρίχνετε ποτέ λίπος, αλεσμένους κόκκους καφέ ή λάδια στον το νεροχύτη της κουζίνας. Επίσης, να ρίχνετε πάντα άφθονο τρεχούμενο νερό μετά από κάθε χρήση.

1. Βραστό νερό

Αυτή είναι η ευκολότερη και φθηνότερη λύση από όλα, γεγονός που το καθιστά την καλύτερη για μερική απόφραξη του νεροχύτη. Τοποθετήστε στον βραστήρα ή στην κατσαρόλα αρκετό νερό και αφήστε το να βράσει. Ενώ περιμένετε να ζεσταθεί το νερό, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το νεροχύτη, χρησιμοποιώντας μια κούπα ή ένα μικρό δοχείο για να το αποθηκεύσετε. Στη συνέχεια, ρίξτε όλο το βρασμένο νερό στο νεροχύτη και περιμένετε.

Εάν το νερό βρίσκεται ακόμη στο νεροχύτη και δεν απορροφάται, δώστε στο νερό χρόνο να κρυώσει και αφαιρέστε το για να δοκιμάσετε ξανά. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές για να αποφράξετε τον νεροχύτη, αλλά αυτό λειτουργεί σε πολλές περιπτώσεις.

2. Ελέγξτε για απορρίμματα

Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλεί το πρόβλημα η ρίψη απορριμμάτων στον νεροχύτη. Η ρίψη σκουπιδιών μπορεί να προκαλέσει απόφραξη στον νεροχύτη της κουζίνας, οπότε καθαρίστε το σιφόνι νεροχύτη. Στη συνέχεια, ελέγξτε το για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά.

3. Χρησιμοποιήστε αλάτι και βραστό νερό

Αφού αφαιρέσετε το στάσιμο νερό από το νεροχύτη, ρίξτε περίπου ½ φλιτζάνι επιτραπέζιο αλάτι κάτω από την αποχέτευση πριν ρίξετε το βραστό νερό. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό για να καθαρίσετε το μείγμα.

4. Χρησιμοποιήστε ξύδι και μαγειρική σόδα

Άφαιρέστε πρώτα το στάσιμο νερό. Μετά, ρίξτε περίπου ένα φλιτζάνι μαγειρικής σόδας στον σωλήνα του νεροχύτη, ακολουθούμενο από ίση ποσότητα λευκού ή μηλόξυδου. Στην αρχή το μείγμα θα φουσκώσει, αλλά όταν υποχωρήσει, βάλτε το σιφόνι και περιμένετε περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, τρέξτε ζεστό νερό για να δείτε εάν ξεβούλωσε ο νεροχύτης. Επαναλάβετε εάν χρειαστεί.

5. Μαγειρική σόδα και αλάτι

Αυτός είναι ένας άλλος συνδυασμός που μπορεί να λειτουργήσει σε αποφράξεις νεροχύτη. Ανακατέψτε περίπου ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα με μισό φλιτζάνι αλάτι και ρίξτε το μείγμα στον σωλήνα. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για αρκετές ώρες και στη συνέχεια ξεπλύνετε με βραστό νερό. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία εάν δεν λειτουργήσει την πρώτη φορά.

6. Χρησιμοποιήστε σαπούνι πιάτων και βραστό νερό

Ξεκινήστε βράζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο νερό, 2-3 λίτρα είναι η συνιστώμενη ποσότητα. Όταν το νερό είναι κοντά σε βράση, ρίξτε το στον νεροχύτη σας και αφήστε το να τρέξει για 5-10 λεπτά. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, κλείστε το νεροχύτη σας και αδειάστε ένα ολόκληρο μπουκάλι υγρό πιάτων στο νεροχύτη. Όσο περισσότερο υγρό πιάτων, τόσο το καλύτερο! Αφήστε το νερό να τρέξει για ένα λεπτό περίπου. Στη συνέχεια, ρίξτε όλο το βραστό νερό στον νεροχύτη της κουζίνας, περιμένετε ένα ή δύο λεπτά και ελέγξτε αν περνάει το νερό από τον σωλήνα.

6. Χρήση εμβόλου

Εάν αυτές οι φυσικές λύσεις δεν επιτύχουν την απόφραξη του νεροχύτη σας, αναζητήστε ένα κοινό έμβολο οικιακής χρήσης. Εάν έχετε διπλό νεροχύτη, σφραγίστε πρώτα τη δεύτερη πλευρά με βρεγμένο πανί ή πώμα. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια στενή σφραγίδα γύρω από το έμβολο, οπότε γεμίστε την πλευρά του νεροχύτη που σκοπεύετε να βυθιστείτε με αρκετό νερό για να καλύψετε το κουδούνι του εμβόλου. Τοποθετήστε το έμβολο σταθερά πάνω στο σιφόνι και βυθίστε έντονα πολλές φορές. Όταν ακούσετε ότι καθαρίζει το φράξιμο, αφαιρέστε το έμβολο και ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό.

7. Εκκαθάριση του σωλήνα

Ο καθαρισμός του σωλήνα είναι μια εύκολη διαδικασία. Βέβαια, αν δεν έχετε χρόνο ή δεν θέλετε να ασχοληθείτε καλέστε μας και ένας από τους υδραυλικούς μας θα λύσει το πρόβλημα! Στον σωλήνα σχήματος U κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας, λόγω του σχήματος, τα στερεά έχουν την τάση να κολλάνε σε αυτό. Έτσι, προκαλείται η απόφραξη.

Για να καθαρίσετε τον σωλήνα , το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας κάδος. Ξεκινήστε βάζοντας έναν κάδο κάτω από τον σωλήνα και, στη συνέχεια, χαλαρώστε τις βίδες πάνω από τον σωλήνα. Όταν το κάνετε αυτό, ο σωλήνας πρέπει να έχει αποσυνδεθεί. Αφαιρέστε όλα τα υπολείμματα φαγητών και επανασυνδέστε σφίγγοντας τον σωλήνα.

8. Κρεμάστρα ρούχων

Εάν δεν έχετε έμβολο στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συρμάτινη κρεμάστρα ισιώνοντας τη. Φυσικά, δεν θα φτάσει όσο βαθιά όσο το έμβολο, αλλά μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο για να φτάσει εκεί που πρέπει. Τοποθετήστε το στο σωλήνα του νεροχύτη της κουζίνας και σπρώξτε ή να τραβήξτε το φράξιμο εάν μπορείτε να το φτάσετε. Προσέξτε να μην γρατσουνίσετε το νεροχύτη σας ή τον σωλήνα με την κρεμάστρα.

9. Χρησιμοποιήστε αποφρακτικά χημικά καθαριστικά

Προχωρήστε στο πλησιέστερο σούπερ μάρκετ όπου μπορείτε να βρείτε διάφορα προϊόντα καθαρισμού χημικών για ξεβούλωμα. Αυτά τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να αποφράσσουν τους φραγμένους αγωγούς διαλύοντας τα λίπη και τη βρωμιά στα τοιχώματα των σωλήνων.

Επιπλέον, είναι αποτελεσματικά στην απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών. Ακολουθήστε τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία, λαμβάνοντας όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε με μέτρο τέτοια σκευάσματα, καθώς μακροπρόθεσμα μπορεί να βλάψουν τις σωληνώσεις.

Tip: Για να διατηρήσετε τη μυρωδιά του νεροχύτη σας φρέσκια και καθαρή, ρίξτε τα ίδια μέρη ξιδιού και μαγειρικής σόδας σε τακτική βάση. Για τακτικό καθαρισμό, θα χρειαστείτε περίπου το μισό φλιτζάνι του καθενός. Αφήστε το μείγμα να παραμείνει για λίγα λεπτά πριν τρέξετε λίγο ζεστό νερό στον σωλήνα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού για τον ίδιο σκοπό.

Καλέστε μας για απόφραξη νεροχύτη

Φυσικά, είναι πάντα καλύτερο να προλαμβάνετε τη δημιουργία αποφράξεων. Εάν διαθέτετε απορρίμματα κουζίνας, μην τα ρίχνετε στον νεροχύτη της κούζινας. Επίσης, ποτέ μη ρίχνετε λίπος από μπέικον, αλεσμένους κόκκους καφέ ή λάδια στους σωλήνες του νεροχύτη της κουζίνας σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να συντηρείτε και να φροντίζετε όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα και τα συστήματα του σπιτιού σας και οι 9 συμβουλές για ξεβούλωμα του νεροχύτη είναι αποτελεσματικές για τέτοιες περιπτώσεις. Όμως, σε κάθε περίπτωση ως Αποφράξεις Κερατσίνι είμαστε στη διάθεση σας τόσο για αποφράξεις όσο και για άλλες υπηρεσίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Call Now Button